Digitale snarveier til kunst?

Da vi hadde testet ut hvordan det var å fargelegge enkle tegninger på iPaden dukket idèen om å lage kunstverk av tegningene våre. Det var ved en tilfeldighet at vi kom over iPad-appen Repix. Kort fortalt er det en bilderedigeringsapp som lar deg tegne med bildeeffekter, og ikke baserer seg på typiske filter-funksjoner som er standard for denne type appen (slik som mange kjenner fra Instagram, for eksempel). Slike effekter kan eksempelvis være regndråper eller overeksponering av lys. Der et filter gjerne endrer hele bildet, lar Repix deg tegne og endrer på utvalgte deler – og det er her magien ligger! Det er en app som er superenkel og intuitiv i bruk, og resultatet er ganske så kult! 

I bildekarusellen ser du resultatet av våre artistiske forsøk! 

Det som kanskje fenger mest med appen er at man får umiddelbare resultater. Vi brukte nok ikke mer enn et lite minutt på hvert bilde. Sjur (5 år) var mest begeistret over å tegne med regndråper, mens Sverre (7 år) og Synne (2 år) landet på å tegne mest med malingsprut (drips). Jeg må ha tittet bort et mens Synne holdt på, for jeg aner ikke hvordan hun fikk frem det store hvite feltet i kunstverket hennes. Flott ble det uansett! Av de effektene man har tilgang på i gratisversjonen var det nok også malingspruten som fenget meg mest. 

Som de fleste gratis appene er også Repix basert på at du får teste en håndfull funksjoner gratis, utover det må du betale for å få tilgang til hele verktøykassa. Dersom du sjekke ut flere av muligheten i appen kan du ta en titt på en videosnutt folka bak appen har lagt ut >> eller du kan lese en kort anmeldelse av appen her >>

Legg igjen en kommentar